ÁSZF

Vásárlási feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazza a kutyacsont.hu weboldalon elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybe vevő általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

Üzemeltetői adatok

Üzemeltető neve: Barcza Alexandra E.v.

Székhely: 1033 Budapest, Vörösvári út 97.

Levelezési cím: 1033 Budapest, Vörösvári út 97.

Bemutatóterem címe: 1033 Budapest, Vörösvári út 97.

Képviselő neve: Barcza Alexandra

Adószám: 60412177-1-41

Számlavezető pénzintézet: Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. 201. fiók Dunakeszi

Számlaszám: 10402018-50526588-77771008

IBAN számlaszám: HU87 1040 2018 5052 6588 7777 1008

Elektronikus elérhetőség: info@kutyacsont.hu

Telefonos elérhetőség: +36 70 395 78 65

Az üzemeltető kijelenti, hogy az elektronikus úton történő értékesítéshez a jogszabályban előírt feltételekkel és szakhatósági engedélyekkel rendelkezik.

A honlapon folytatott tevékenység

A kutyacsont.hu weboldal egyedi készítésű kutyafekhelyek gyártásával és kiskereskedelmével foglalkozik.

Vásárlási szerződés létrejötte

A vásárlási szerződés az üzemeltető és a megrendelő között jön létre. Az üzemeltető csak a http://kutyacsont.hu internetes oldalon vagy a személyesen leadott rendelésekért felel. A megrendelés nem kap egyedi azonosító kódot és a weboldalon regisztráció nélkül is lehet vásárolni.

A Megrendelő a jelen Általános Szerződési és Felhasználási Feltételeket a „Megrendelés” oldalon az „elküld” gomb megnyomásával fogadja el, egyben kijelenti, hogy a Feltételekben leírtakat megértette és azokat magára nézve kötelező érvényűnek tekinti!

A vásárlási szerződés a megrendelés visszaigazolásával, melyet e-mailben küldünk lép hatályba. A kapott visszaigazoló e-mailben minden egyes információ/adat szerepel amit a „megrendelő lapon kitölt a megrendelő”

Rendelési információk

A megjelenített termékek a honlapon on-line vagy bemutatótermünkben személyesen rendelhetőek meg. Mindkét rendelést követően a megrendelő eldöntheti, hogy szerződött futárcégünk által történő házhoz szállítással vagy személyesen szeretné átvenni a megrendelt terméket. Bemutatótermünk pontos címét a „Kapcsolat” menüpont alatt találja.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt 27 %-os áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A részletes szállítási díjszabás megtekinthető a szállítással kapcsolatos menüpont alatt.

A Megrendelő a megrendelés adatlapon található adatok kitöltésével adja meg vásárlási adatait, Eladó pedig ezeknek megfelelően teljesíti a megrendelést és állítja ki a számlát. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a Megrendelőt terheli. Az elírt adatokat a megrendelő a visszaigazoló levél elküldése után még korrigálhatja, a számla kiállításáig, ezután már nem vállaljuk a felelősséget a hibásan vagy hamisan elírt megrendelő lapon található adatokért.

Rendelés menete, Megrendelés, Megrendelések feldolgozása, Szállítás

A megrendelni kívánt terméket a „Tervezd meg” menüpont alatt tudja saját elképzelései szerint megtervezni rendelkezésre áll 10 alsó illetve 10 felső szín. A Kiválasztott terméket a „Rendeld meg” tappancsra kattintva tudja megrendelni. A megrendelés lapon kötelező kitölteni a megrendeléshez szükséges adatokat: Megrendelő neve, e-mail címe, számlázási cím, ha nem egyezik a számlázási címmel akkor a szállítási címet, fizetés-szállítás módját illetve egyéb kérését a megjegyzéshez írva teheti meg. A megrendelés végén található a kiválasztott termék képe. A termékre feliratozást is lehet kérni amit a kiválasztott termék alatt találhat a megrendelő lapon.

Miután véglegesítette rendelését a megadott e-mail címére küldünk Önnek egy automatikus visszaigazolást, amely tartalmazza megrendelése adatait. Amennyiben nem kap ilyen levelet a rendszer nem fogadta el megrendelését. Ilyen esetben kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@kutyacsont.hu e-mail címen vagy a +36 70 395 78 65-es telefonszámon.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történi 9-19 óráig.

A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.

Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számítva 1-3 munkanap. Mivel a termékek egyedileg készülne,k ezért raktárkészletet nem tartunk. Bemutatótermünkben csak bemutatás céljából van egy-két termék. Abban az esetben ha a kiválasztott szín jelenleg nincs raktáron vagy nem beszerezhető akkor erről a visszaigazoló levélben tájékoztatjuk a megrendelőt.

A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja

1. készpénzes fizetés: erre a fizetési módra csak személyes átvétellel bemutatótermünkben van lehetőség.

2. utánvéttel: A terméket a ### futárszolgálat szállítja ki az Ön által megadott címre, ahol a termék árát a futárnak kell készpénzben kifizetni. Utánvételes megrendelés esetén a szállítási költséghez az utánvételi díj + 500 Ft még hozzáadódik.

3. banki előre utalással: ha már visszaigazoltuk az Ön megrendelését, akkor a visszaigazoló e-mailben megtalálja a bankszámlaszámunkat melyre a fizetendő összeget át tudja utalni. Amennyiben az átutalt összeg megérkezik számlaszámunkra (a tranzakció általában másnap reggelre megérkezik) csak akkor kezdjük el a termék gyártását, szállítását.

Utánvéttel fizetés esetén a megrendelt terméket a csomag átvételekor a kézbesítőnek készpénzben kell kifizetni. Banki utalás esetén a fizetendő végösszeget kérjük a megadott bankszámlára utalni. Előre utalás esetén a csomag összeállítás az összeg számlánkra érkezése után kezdődik meg. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza! Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Házhoz szállítás díja 2.000 Ft csomagonként!

– Utánvételes megrendelés esetén a szállítási költséghez az utánvételi díj + 500 Ft még hozzáadódik.

Szállítási határidő

A megrendelt termékeket 2-4 munkanapon belül tudjuk szállítani. Mivel mindegyik termék egyedileg gyártott ezért a visszaigazolásba megtalálja a szállítási határidőt, esetleg ha nincs raktárkészleten a kiválasztott szín akkor azt telefonon vagy írásba jelezzük megrendelőink felé.

Házhoz szállítási információk

A kutyacsont.hu webáruház megrendeléseit az ### utárszolgálat futárjai kézbesítik. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni.

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő kiegyenlítése esetén áll módunkban ismételten elindítani. Az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!

Garancia

Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.
Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.
Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.
Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

Ilyen esetek az alábbiak:

  • Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.
  • Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra, gyorsan romló élelmiszerek esetén.
  • Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére.

Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát
a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig, b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított 14 munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja. (3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére – a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben – a termék kézhezvételének napjától, illetve – a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben – a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra. (4)
Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. (5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. 5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot: a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;
d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;
e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;
f) szerencsejáték-szerződés esetében.

Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát.
A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni.
Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!
A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt) A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a  Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. (egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!)